تاثیر قرص فلوکستین در درمان افسردگی

به گزارش وبلاگ دیور، قرص فلوکستین یک داروی خوراکی است که معمولا برای مقابله با افسردگی تجویز می گردد. درمان وسواس، اختلال هراس و پراشتهایی عصبی نیز از کاربردهای قرص فلوکستین می باشد.

تاثیر قرص فلوکستین در درمان افسردگی

قرص فلوکستین چیست؟

وبلاگ دیور | سرویس سلامت - فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارنماینده های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس و پراشتهایی عصبی پذیرفته شده است.

فلوکستین در سال 1986 در شرکت الی لیلی ساخته شد و اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در 1987 سودمندی آن را برای درمان افسردگی تأیید کرد. همچنین فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون در انزال زودرس مردان و دیگر کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد.

اشکال دارویی فلوکستین

فلوکستین تحت نام های تجاری Prozac، Prozac Weekly، Reapflux، Sarafem و Selfemra به فروش می رسد. این داروها به صورت کپسول، قرص و شربت وجود دارد. همه این داروها به صورت خوراکی مصرف می شوند.

نحوه و میزان مصرف قرص فلوکستین

در اغلب موارد، بیماران دو دوز فلوکستین در روز یک بار در اوایل صبح و یک بار در ظهر مصرف می نمایند. دارو را می توان با غذا و یا بدون غذا و یا با یک نوشیدنی کامل مصرف کرد. اگر شما یک دوز را فراموش کردید به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید مگر اینکه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی باشد. به هیچ عنوان دو دوز دارو را با هم مصرف نکنید.

دوز اولیه از فلوکستین برای بیشتر افراد بالغ 20 میلی گرم و یک بار در روز می باشد. این دوز ممکن است به 60 میلی گرم در روز بسته به نوع واکنش شما نسبت به دارو افزایش یابد. کسانی که از فلوکستین برای درمان پرخوری (درمان بولیمیا) استفاده می نمایند 60 میلی گرم در روز مصرف می نمایند. تجویز بیش از 60 میلی گرم از این دارو برای این اختلال توصیه نمی شود. دوز مصرفی برای هر نوع بیمار از 80 میلی گرم در روز نمی بایست تجاوز کند.

نوجوانان (در این مورد، بچه ها سنین 7 - 18) با استفاده از فلوکستین برای اختلال وسواسی اجباری معمولا در ابتدا 10 میلی گرم در هر روز تجویز می شود که ممکن است در صورت لزوم تا 20 - 30 میلی گرم در روز افزایش یابد. دوز مصرفی نباید از 60 میلی گرم در روز تجاوز کند. برای بچه ها کم وزن احتیاج به معین سطح دوز مناسب می باشد.

ایمنی فلوکستین برای بچه ها زیر 6 سال معین نشده است. کسانی که از سیروز کبدی، بیماری کلیوی، دیابت، گلوکوم، تشنج، اختلال دو قطبی، صرع و یا سابقه افکار خودکشی و یا مصرف مواد مخدر رنج می برند ممکن است قادر به استفاده از فلوکستین نباشند. این دارو می تواند شرایط را بدتر و یا منجر به یک بیماری خطرناک شود.

عوارض جانبی فلوکستین

  • تهوع
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • اضطراب
  • مشکل در بینایی
  • کاهش اشتها
  • خستگی
  • عرق کردن و یا خمیازه کشیدن
  • ضعف
  • کاهش وزن
  • تغییر در میل و توانایی جنسی
  • گلو درد
  • گرفتگی عضلات
  • خشکی دهان

اگر حین مصرف این دارو دچار عوارض جانبی نادر ولی جدی این بیماری از قبیل مدفوع خونی و سیاه، استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار شما رخ داد، سریعا به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید. اگر شما مبتلا به دیابت هستید، فلوکستین ممکن است برروی سطح قندخون شما تاثیر بگذارد، بهمین دلیل سطح قندخون خود را هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل نمایید و نتیجه آنها را با پزشکتان درمیان گذارید.این دارو ممکن است سطح سروتونین خون را افزایش داده و باعث مسئله ای نادری بنام سندرم سروتونین شود. خطر ابتلا به این سندرم نادر زمانی که از سایر داروهای افزایش سروتونین به همراه این دارو استفاده می نمایید، بیشتر نیز می شود. اگر مبتلا به هریک از عوارض جدی دارو همچون تپش قلب، توهم، عدم توانایی جهت یابی، تهوع/اسهال/یبوست شدید، کشیدگی عضلات، تب غیرقابل شرح و بیقراری و پریشانی غیرمعمول شدید، به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید.

هنگام مراجعه به پزشک و یا داروساز دررابطه با داروهایی که مصرف می کنید، مشورت نمایید و وی را از داروهای مصرفیتان مطلع کنید. همچنین اگر مبتلا به هر مسئله ای گشتید که ابتلا به آن را مرتبط با مصرف دارو می دانید، به پزشک مراجعه نموده و اگر مورد اورژانسی بود، به بیمارستان مراجعه کنید چراکه عوارض جانبی ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی نبوده و ممکن است مشکل ذکر نشده دیگری نیز باقی مانده باشد. همچنین درباره عوارض جانبی، اختلالات دارویی و احتیاط های پیش از مصرف با پزشک مشورت نمایید.

مورد منع مصرف قرص فلوکستین

دکتر رنجبر درباره تداخلات دارویی فلوکستین می گوید: باید گفت که فلوکستین تداخل دارویی زیادی ندارد و هر موضوعی باید براساس سود و زیان آن درنظر گرفته شود. ممکن است اگر دارویی همراه فلوکستین مصرف شود، خیلی عوارض داشته باشد؛ اما وقتی شرایط بیمار را در نظر می گیریم ترجیح می دهیم که آن را تجویز کنیم و فواید آن را بیش از مضراتش می دانیم. بنابراین همه چیز براساس شرایط بیمار و طبق نظر پزشک معین می شود. درخصوص انواع داروها، منع مطلقی برای فلوکستین وجود ندارد؛ اما در مورد داروهای حیطه روانپزشکی، آن دسته از داروهایی که مهارنماینده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) هستند مورد منع مصرف همراه با فلوکستین محسوب می شوند که این داروها هم چندان در جامعه رایج نیستند.

توصیه هایی در مصرف قرص فلوکستین

  1. مصرف این داروو تجویز دوز باید با تجویز پزشک صورت پذیرد.
  2. اگر تشنجات صرعی با مصرف این دارو بدتر شدند، مصرف دارو باید قطع شود.
  3. از قطع ناگهانی این مصرف این دارو باید اجتناب شود.
  4. مصرف این دارو حداقل دو هفته پس از مصرف داروهای مهار نماینده آنزیم مونوآمین اکسیداز باید صورت پذیرد.
  5. این دارو دارای نیمه عمر طولانی می باشد و در تنظیم مقدار مصرف یا در حالات مصرف بیش از حد این مسئله را باید مد نظر داشت.
  6. مصرف این دارو در بچه ها توصیه نمی شود.
  7. دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.
  8. برای درمان افسردگی ممکن است حداقل 4 هفته و برای درمان اختلالات وسواس ممکن است حداقل 5 هفته زمان لازم باشد.
  9. درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری شود، درمان باید مطابق برنامه ادامه یابد.

از جمله موارد مصرف فلوکستین یا پروزاک در بهبود علایم سندرم پیش از قاعدگی (pms) است ، فلوکستین باعث بهبود هم علایم خلقی و هم علایم جسمانی pms می شود و هم چنین باعث بهبود عملکرد فرد در این دوره می شود.

به نظر می رسد با توجه به میزان بهبود و در دسترس بودن دارو،فلوکستین یکی از قدم های درمانی اول درخانم های مبتلا به pms است ،شاید بهترین دوز و نوع مصرف آن به صورت 20 میلی گرم در روز و می باشد.

منبع: setare.com

به "تاثیر قرص فلوکستین در درمان افسردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر قرص فلوکستین در درمان افسردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید