63 درصد کاربران اینترنت ثابت سرعتی کمتر از 10 مگابیت دارند

به گزارش وبلاگ دیور، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش آماری جدیدی از شرایط اینترنت ثابت و موبایل در ایران داده است که نشان می دهد هنوز شرایط اینترنت ثابت در کشور بسیار بد و نگران کننده است.

63 درصد کاربران اینترنت ثابت سرعتی کمتر از 10 مگابیت دارند

طبق این گزارش رگولاتوری، 21 درصد کاربران اینترنت ثابت، سرعتی زیر 2 مگابیت دارند و 42 درصد کاربران نیز سرعتی بین 2 الی 10 مگابیت دارند. بعلاوه، ضریب نفوذ اینترنت ثابت در 20 استان کشور زیر میانگین کشوری یعنی 12.96 درصد کل کاربران اینترنت است.

این آمار به خوبی نشان می دهد طی چند سال گذشته، چه بلایی بر سر اینترنت ثابت کشور وارد آمده و چقدر ضعیف و نحیف و لاغر شده و مخابرات ایران به همراه شرکت های FCP در این مدت اصلا نتوانسته اند یا نخواسته اند اینترنت ثابت را توسعه دهند.

در آخرین گزارش خود، سرعت اینترنت ثابت در ایران را 22.01 مگابیت بر ثانیه عنوان نموده است که حالا به نظر می رسد گزارش رگولاتوری چیزی پایین تر را نشان می دهد. یک مشکل اینترنت ثابت، سرعت بسیار پایین آن است که برای ساده ترین کارها در اینترنت این روزها کفایت نمی کند؛ چه برسد برای استریم بازی و ویدئو و اشتراک گذاری تصویر و ویرایش محتوا.

اما مسئله مهم دیگر، عدم توازان عادلانه در توزیع اینترنت ثابت میان استان های مختلف است؛ به طوری که غالب استان ها از میانگین کشوری، پایین تر هستند.

رگولاتوری می گوید سه استان تهران، اصفهان و سمنان بالاترین ضریب نفوذ اینترنت ثابت را دارند؛ یعنی کاربران این سه استان، بیشترین دسترسی به اینترنت ADSL و VDSL و FTTH را دارند.

استان های سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان نیز از پایین ترین ضریب نفوذ اینترنت ثابت برخوردار هستند.

ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور در حال حاضر 12.96 درصد است. تهران (19.3 درصد)، اصفهان (18.44 درصد) و سمنان (18.26 درصد) بیشترین ضریب نفوذ اینترنت ثابت را در میان 31 استان کشور دارند.

با وجود اینکه ضریب نفوذ اینرنت ثابت در این استان ها چندان بالا نیست اما فاصله زیادی با استان های قعرنشین جدول ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور دارند. سیستان و بلوچستان (3.16 درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (5.01 درصد) و لرستان (6.86 درصد) پایین ترین ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور را به خود اختصاص داده اند. در مجموع از میان 31 استان، 20 استان ضریب نفوذی پایین تر از میانگین کشور دارند.

کل مشترکان اینترنت ثابت در کشور 10 میلیون و 895 هزار مشترک است که در مقابل 91 میلیون مشترک اینترنت موبایل بسیار ناچیز است.

42 درصد از این مشترکان سرعتی بین 2 تا 10 مگابیت دارند و بخش اعظمی از کاربران اینترنت ثابت را تشکیل می دهند. این سرعت برای وبگردی و کارهای معمولی در اینترنت مناسب است ولی برای استریم ویدئو، بازی آنلاین و کارهایی مانند جلسه آنلاین یا کلاس مجازی خوب نیست.

22 درصد کاربران اینترنت ثابت هم سرعتی بین 20 الی 30 مگابیت دارند. 13.5 درصد از کاربران هم بالاترین سرعت، یعنی بالاتر از 30 مگابیت را تجربه می نمایند و 78 درصد آن ها دارای فناوری FWA هستند.

جالب است بدانید از حدود 11 میلیون مشترک اینترنت ثابت، حدود 77 درصد آن ها یعنی نزدیک به 8 میلیون و 400 هزار نفر آن ها از اینترنت XDSL (حالا ADSL یا VDSL) استفاده می نمایند.

کمترین سهم اینترنت ثابت به فیبرنوری یا FTTH با 193 هزار و 489 مشترک می رسد و فاجعه بار اینکه سهم شرکت های FCP در مجموع 320 مشترک است و باقی مشترک ها متعلق به شرکت مخابرات هستند. این آمار نشان می دهد که اینترنت فیبر نوری در مقایسه با اینترنت ADSL و VDSL نیز بسیار عقب تر است. همان اینترنتی که وزیر ارتباطات، عیسی زارع پور وعده داده تا چهار سال آینده به مرز 20 میلیون مشترک برسد و بیش از 80 درصد خانواده های ایرانی فیبر نوری پرسرعت داشته باشند.

منبع: شبکه چی

به "63 درصد کاربران اینترنت ثابت سرعتی کمتر از 10 مگابیت دارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "63 درصد کاربران اینترنت ثابت سرعتی کمتر از 10 مگابیت دارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید